Норвезький судновий брокер зі столітньою історією Lorentzen & Co оголосив про банкрутство на тлі багаторічних збитків.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Діяльність брокера була зосереджена на балкерному сегменті, але компанія працювала й інших секторах. В останні роки операції Lorentzen & Co. були збитковими, і в 2022 році компанія оголосила про скорочення штату.

В даний час компанія належить Крістін Тайдеманд Екхофф, яка є нащадком родини Лоренцен. "Вона зацікавлена у продажу своєї частки в Lorentzen & Co., тоді як її сестра Керолайн Фігеншоу Тідеманд вже це зробила, але продовжує працювати брокером у цій компанії. Голова ради директорів Крістіан Андерсен планує продовжити діяльність брокерської компанії через банкрутство", - йдеться в повідомленні.

Цього тижня судновий брокер змінив назву, і тепер компанія відома як Lilleaker Shipping Advisors, тим самим припинено зв'язок із прізвищем Лоренцен.

Більше століття Лоренцени були відомі в судноплавстві та суспільному житті Норвегії. Серед видатних членів сім'ї - Ханс-Людвіг Лоренцен (наприкінці 1800-х років він почав продавати судна на бразильському ринку), Ойвінд Лоренцен (у 1920-30-х роках очолював Den Norske Syd-Amerika Linje, яка спеціалізувалася на пасажирських перевезеннях із Норвегії в Америку) і Ерлінг Свен Лоренцен (норвезько-бразильський судновласник і промисловець).