В Атлантичному океані тривають пошуки невеликого підводного човна, що перевозив туристів до місця аварії "Титаніка".

Про це пише ЦТС з посиланням на ВВС.

На борту перебували п'ятеро людей.

Рятувальники працюють цілодобово у центрі Атлантики, але досі жодних сигналів від судна не надходило. До операції долучились військово-морські сили США й Канади та комерційні глибоководні фірми.

Станом на понеділок вважали, що у людей на батискафі залишилося кисню щонайбільше на чотири дні.

Відомо, що серед пасажирів - 59-річний британський мільярдер та дослідник Хаміш Гардінг, який очолює компанію Action Aviation, що працює у галузі міжнародної авіації. На борту також були пакистанський бізнесмен Шахзада Дауд та його син Сулеман. Перед зануренням Гардінг написав у фейсбук, що до них приєднається французький дослідник Поль-Анрі Наржеоле. Повідомляють також, що серед пасажирів був Стоктон Раш, виконавчий директор OceanGate Expeditions - приватної компанії, якій належав зниклий човен.

Зв'язок з підводним апаратом втратили приблизно через годину 45 хвилин після занурення. Зараз його шукають морські літаки спостереження ВМС США та Канади, серед яких високотехнологічний літак P8 Poseidon, який може виявляти об'єкти під водою.

До пошуків залучені військові літаки, підводний човен та гідроакустичні буї.

Підводний апарат, який занурювався до "Титаніка", важить 10 432 кг і, як вказано на вебсайті виробника, може опускатися на глибину до 4 тис. метрів. Він здатен забезпечувати життєдіяльність п'ятьох членів екіпажу протягом 96 годин.

Субмарина, яку зараз намагаються знайти, мала назву "Полар принс". Вона використовувалась вже в кількох експедиціях.

_130151498_titanic_map_updated_v2_ukrainian-nc

_130150786__130146403_96aa121a-bf22-4c3f-878c-884e6183264c