В Києві в рамках поточного утримання вулиці Щусєва в Шевченківському районі міста дорожники впровадили смугу для громадського транспорту протяжністю 2,4 км в обох напрямках.

Як пише ЦТС, про це повідомляє Департамент транспортної інфраструктури КМДА. 

Нова виділена смуга дасть змогу громадському транспорту уникати заторів та пришвидшить рух автобусів і тролейбусів. Окрім громадського транспорту, смугою можуть безперешкодно рухатись і велосипедисти.

Виділеною смугою курсуватимуть наступні маршрути. Автобус: №47 - "Ст. м. "Нивки" - ст. м. "Дорогожичі".

Тролейбуси: №16 - "Вул. Туполєва - Майдан Незалежності"; №23 - "Вул. Туполєва - ст. м. "Лук’янівська"; №35 - "Просп. Свободи - вул. Кадетський гай".

Автобуси в режимі маршрутного таксі: №166 - Вул. Туполєва - ст. м. "Лук’янівська"; №223 - "Вул. Туполєва - зал. вокзал "Південний"; №410 - "Ст. м. "Нивки" - ст. м. "Почайна"; №439 - "Масив Виноградар - Галицька площа".

Загалом у Києві створено 134 км виділених смуг. 

"Управління з паркування візьме на контроль відрізок дороги щодо порушень правил паркування. Це допоможе забезпечити ефективний і безперешкодний рух громадського транспорту на виділеній смузі", - йдеться в повідомленні.

В КМДА зазначили, що вїзд на смугу, виділену для громадського транспорту, тягне за собою адміністративну відповідальність згідно з частиною 3 статті 122 КУпАП у розмірі 680 грн.