Компанія "Нібулон" за період з квітня по травень 2023 року транспортувала Дніпром понад 15 тис. тонн зернових.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію підприємства.

В компанії повідомили, що восени 2022 року "Нібулон" відновив роботу всіх річкових елеваторів, які розташовані на підконтрольній Україні території, а це філії "Зеленодольська", "Градизьк", "Хортиця", "Тернівськам, "Вітове", "Новоодеська", "Переяславська", "Вознесенська" та "Кременчуцька".

"Навесні вдалося відновити перевезення на середньому Дніпрі. Там працюють буксири "Нібулон-10", "Гермес-2" та несамохідні баржі УАК-1, УАК-2, УАК-3, УАК-4, а філія "Кременчуцька" виконує роль центрального перевалочного хабу, який здійснює приймання зерна з водного транспорту та перевантажує у вагони", - йдеться в повідомленні.

Протягом квітня-травня 2023 року таким чином вдалося транспортувати понад 15 тис. тонн зернових.

У планах судноплавної компанії збільшити обсяги з надання послуг стороннім організаціям в Ізмаїлі, а також нарощувати обсяги перевезень на Констанцу за рахунок оптимізації маршрутів. "Так, досвід проходження морських шляхів, отриманий взимку та навесні, дозволяє компанії обирати саме морські маршрути слідування замість руху Дунаєм, що впливає на швидкість обертання флоту", - підсумували в "Нібулон".