"Укрзалізниця" підписала принципи довгострокового сталого економічного відновлення України - Ukraine Business Compact 2023. Підписання відбулося 13 червня в Києві під час заходу ГД ООН в Україні "Від принципів до дій: на шляху до Ukraine Recovery Conference 2023".

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію АТ УЗ.

"Ми відбудовуємо зруйновану ворогом інфраструктуру та попри війну продовжуємо інвестувати в розбудову залізниці. Ми розділяємо та підтримуємо принципи, які визначив ГД ООН, і будемо продовжувати роботу, яка дозволить компанії залишатися визначальним драйвером економіки та забезпечувати потребу економіки країни", - зазначив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко. 

Зазначається, що офіційна презентація Принципів і оприлюднення переліку компаній, які їх підписали, відбудеться 21-22 червня в Лондоні на щорічній Конференції з питань відновлення України (URC 2023), у якій візьмуть участь і представники "Укрзалізниці".

Підписуючи зазначені принципи, УЗ зобов'язується: інвестувати та працювати стало, прискорюючи зелений перехід та інклюзивне зростання відповідно до міжнародної корпоративної практики; діяти відповідально та посилювати відповідальну ділову практику відповідно до міжнародних стандартів, включаючи дотримання чинного законодавства, підтримку та дотримання прав людини, справедливі та інклюзивні практики, а також запобігання корупції.

Також компанія зобов'язується впроваджувати найкращі практики корпоративного управління та працювати над визначенням сфер, де підписанти Угоди та український бізнес можуть обмінюватися можливостями та просувати найкращі практики управління на взаємовигідній основі, та отримуватися всіх законодавчих та нормативних актів щодо санкцій.