В ході Western Ukrainian Export Forum, який минулого тижня відбувся у Львові, "Укрзалізницю" закликали звернути увагу на необхідність вдосконалення процесу проходження контрольних процедур залізничних вантажів на західному кордоні.

Як пише ЦТС, зокрема, про це говорив Дмитро Кобзар, генеральний директор Контейнерного терміналу "Мостиська" (Container Terminal Mostyska, CTM).

Він відзначив, що, незважаючи на зниження перевалки зерна, вантажопотік терміналу "Мостиська" загалом зріс у 1,5 рази. Це відбулося за рахунок інших вантажів.

Менеджер закликав представників АТ УЗ, а також польських залізничних операторів звернути увагу на важливість удосконалення процесу проходження контрольних процедур на кордонах, підвищення координації перевізного процесу з країнами ЄС, удосконалення технологічних процесів та ін. Такі кроки, на його переконання, можуть суттєво впливати на збільшення обсягів перевезень. Також вони були б виправданими і з точки зору подальших перспектив, зокрема, за умови відкриття в подальшому українських портів на Чорному морі.

"Україна приречена на виробництво продукту з доданою вартістю, просування якого на глобальні ринки з-за допомогою інтегрованої в ЄС термінальної контейнерної мережі гарантує отримання належного сервісу з доставки продукту споживачу", - відзначив з цього приводу директор з розвитку термінальної мережі компанії "Левада-Карго" Олександр Ткачук.

Читайте також Польським залізничникам пропонують забезпечити цілодобову роботу локомотивів на кордоні