CMA CGM купує акції COSCO Shipping Ports (Spain) Holding, S.L. (CSP) у TPIH Iberia, S.L.U., пакет відповідає непрямій частці у розмірі 49% у найбільшому терміналі в Іспанії CSP Iberian Valencia Terminal у порту Валенсія, і непрямій частці 38% у терміналі CSP Iberian Bilbao Terminal у Більбао.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Угода підлягає схваленню регулюючих органів.

CSP Iberian Bilbao - найбільший в Іспанії логістичний хаб.

Його пропускна здатність складає 950 тис. TEU, площа - 43 га, довжина причалів - понад 1,1 км, глибина біля причальної стінки - 21 м. Термінал обладнаний 7 причальними перевантажувачами STS, 19 кранами RTG та двома RMG.

"Це основний термінал на півночі Іспанії і найкращий для обслуговування short sea сервісів між портами Піренейського півострова і південного заходу Франці", - пояснюють у CMA CGM.

CSP Valencia є одним із найбільших контейнерних терміналів Іспанії та стратегічним хабом у Середземноморському регіоні. Пропускна спроможність терміналу - 3,5 млн TEU, площа - 145 га, довжина причальної стінки - 2,3 км, глибина - 15,5 м. Устаткування терміналу включає 21 причальний перевантажувач STS та 65 кранів RTG. Як зазначають у групі, CSP Valencia є основною вхідною точкою для місцевих вантажів та "головними воротами до Мадриду".

Входження до цих терміналів з урахуванням наявних активів в Альхесірасі та Севільї дозволить CMA CGM пропонувати комплексні логістичні рішення своїм клієнтам в Іспанії.