"Підрив Каховської ГЕС росіянами - це удар по глобальній продовольчій безпеці, яку ворог хоче підірвати. Бо ця катастрофа вплине на систему зрошення на Півдні України", - про це заявив, глава Офісу президента  України Андрій Єрмак, додавши, що росіянам потрібен голод у країнах світу, зокрема, в Африці.

За словами Єрмака, дії росіян по підриву дамби електростанції варто класифікувати як екоцид.

"Росіяни відповідатимуть за можливе позбавлення питної води людей на Півдні Херсонщини та в Криму, можливе знищення частини населених пунктів та біосфери. Також їх дії несуть загрозу для ЗАЕС", - зазначив він.

"Руйнування Каховської ГЕС - це найбільша рукотворна і техногенна катастрофа у світі за останні десятиліття, яка вбиває екологію і негативно вплине на життя сотень тисяч людей у наступні роки.

Божевільна мета зупинити наступ Сил оборони та уникнути поразки і ганьби керує кремлівськими злочинцями. Вони готові на все, щоб підняти ставки у цій війні", - прокоментував очільник ОП.

Як відомо, вночі 6 червня російські окупаційні війська здійснили підрив Каховської ГЕС. Внаслідок підриву машинної зали зсередини ГЕС було повністю зруйновано.