Міністр транспорту Казахстану Марат Карабаєв зустрівся зі своїм колегою із Латвії Каспарсом Брішкенсом, щоб підписати Меморандум про розвиток Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail-News.

Сторони обмінялися думками щодо нинішнього стану та перспектив розвитку транспортної сфери в Казахстані та Латвії.

"Наші країни активно розвивають транзитно-транспортну співпрацю. Одним із значущих аспектів співпраці відзначається спільна робоча група з транспорту, що функціонує на постійній основі. Ця група охоплює широкий спектр питань у галузі залізничного, автомобільного, повітряного транспорту, транзиту та логістики", - зазначив Карабаєв.

За словами міністра, сьогодні Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут набув особливої ролі альтернативою іншим маршрутам. Про це свідчить дворазове зростання обсягів перевезень вантажів за підсумками 2023 року.

"З метою нарощування потенціалу ТМТМ, а також усунення "вузьких" місць на маршруті проводиться робота щодо покращення інфраструктури та термінальних потужностей, розширення портових потужностей, збільшення рухомого складу, зняття адміністративних бар'єрів та створення сприятливих умов для перевізників, які дозволять до 2025 року збільшити пропускну здатність ТМТМ до 10 млн тонн на рік", - додав міністр транспорту Казахстану.

Глава профільного міністерства запросив латвійських інвесторів до спільної реалізації інфраструктурних проектів.

"Ми готові зміцнювати співпрацю в галузі транспорту та логістики для взаємного збільшення обсягів транзитних вантажопотоків, встановлення та розвитку транспортних маршрутів, обміну передовим досвідом у галузі мультимодальних перевезень та логістичних процесів", - підсумував він.

jeG6jvVxrfWfRtjlAQwiqMKVuHimcwXa3FE92D9Y