За сприяння "Укрзалізниці" викрито злочинну групу, яка у 2022-2023 роках, в умовах воєнного стану, організувала схему з привласнення грошових коштів, отриманих за реалізацію видобутих та не облікованих корисних копалин загальнодержавного значення.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію АТ УЗ.

Під час досудового розслідування в рамках відкритого кримінального провадження за частиною 4 статті 191 Кримінального кодексу України слідчі слідчого управління ГУНП в Черкаській області спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області ДСР НП України, у взаємодії з Апаратом директора з економічної та інформаційної безпеки АТ УЗ за процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Черкаської обласної прокуратури проводили заходи для встановлення всіх учасників злочинної організації, з’ясування їхніх ролей та збирали доказову базу, аби причетні понесли відповідальність.

Як з’ясували правоохоронці, фігуранти філії одного з підприємств, яка має дозвіл на видобування корисних копалин у південній околиці с. Хлистунівка, реалізували необлікованої продукції, за попереднім експертним дослідженням, на суму понад 1 млн гривень.

Під час проведення санкціонованих обшуків, правоохоронці виявили та вилучили бухгалтерську документацію та грошові кошти, здобуті злочинним шляхом.

Окрім цього, поліцейські виявили печатки підконтрольних підприємств, через які виводили готівку.

На даний час вирішується питання про оголошення підозри та запобіжних заходів фігурантам. Триває досудове розслідування.