CMA CGM завершила операцію з придбання французького оператора пасажирських поромів La Meridionale. Таким чином, контейнерний перевізник повернувся на ринок пасажирських перевезень через 11 років після продажу власної круїзної компанії Compagnie du Ponant.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Флот La Meridionale складається з чотирьох вантажопасажирських поромів, які працюють на маршрутах між Францією, Корсикою та Марокко, а також між Барселоною та Танжером.

CMA CGM має намір модернізувати флот La Meridionale, щоб підвищити його енергоефективність та знизити вплив на навколишнє середовище.

Компанія планує замовити два нових судна, що працюють на ЗПГ та метанолі, з нульовими викидами під час заходів у порти. Новобуди замінять найстаріші судна на маршрутах між Корсикою та Марселем.

CMA CGM заявила про наміри повернутися до сегменту пасажирських перевезень у лютому цього року. Поромний оператор La Meridionale був підрозділом французького конгломерату STEF Group, що спеціалізується на логістиці продуктів харчування та рефперевезення.

Нагадаємо, у 2004 році CMA CGM придбала круїзну компанію Compagnie du Ponant, а в 2012 році продала її, щоб зосередитися на контейнерних перевезеннях.