Німецька компанія Metrans, дочірня структура корпорації Hamburger Hafen und Logistik (HHLA), оголосила про запуск з 1 червня 2023 року нового регулярного маршруту, який з'єднає вантажний термінал Будапешт-Чепель в Угорщині та хорватський порт Рієка.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Тарифи на перевезення за новим маршрутом, а також з терміналів Metrans у Чехії, Словаччині, Австрії, Угорщині будуть аналогічні діючим для порту Копер.

Також Metrans планує організувати сполучення з терміналом Інджія, розташованим між столицею Сербії Белградом та містом Нові-Сад.

Термінал належить компанії Adria Rail, основним акціонером якої в березні 2023 стала Metrans. Компанія має намір у тому числі відправляти порожні контейнери з Будапешта на термінал Інджія за спеціальною тарифною ставкою.

Запуск нових маршрутів ще більше зміцнить позиції Metrans на ринку перевезень регіону та Адріатичного вантажного коридору, а також інтеграцію Сербії до європейської транспортної системи та покращить її зв'язок із глибоководними портами на узбережжі Адріатичного моря.