Компанія Siemens Mobility поставить залізницям Німеччини (DB) додатково 17 восьмивагонних електропоїздів ICE 3neo вартістю близько 600 млн євро, розрахованих на швидкість руху до 320 км/год. Таким чином, DB вибрали весь опціон з 60 поїздів, передбачений рамковим договором від 2020 року, який включав тверде замовлення на 30 поїздів.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

У результаті до 2028 року парк поїздів ICE 3neo Deutsche Bahn досягне 90 одиниць.

Поїзди ICE 3neo побудовані на конструктивній платформі експресів ICE 3 (Velaro), що курсують у Німеччині з початку 2000-х років.

Вибір на користь цієї платформи обумовлений прагненням максимально прискорити виробництво та введення поїздів в експлуатацію.

Перші потяги ICE 3neo вже експлуатуються, а підприємство Siemens Mobility у Крефельді передає DB по три потяги на місяць.

Порівняно з експресами ICE 3 у нових поїздах реалізовано низку нововведень, спрямованих на підвищення рівня комфорту пасажирів. Зокрема, скління вагонів пропускає сигнали стільникового радіозв'язку, використано світильники з колірною температурою, що змінюється в залежності від часу доби, передбачено більше місця для розміщення багажу та велосипедів, всі пасажирські крісла обладнані розетками та тримачами для планшетів.

Для прискорення посадки-висадки збільшено кількість дверей у вагонах поїзда, крім того, є підйомник нової конструкції, що полегшує доступ пасажирів на інвалідних візках.

Місткість ICE 3neo складає 439 пасажирів.

Потяги ICE 3neo виконані чотирисистемними, що дозволить експлуатувати їх у майбутньому у міжнародних сполученнях з Бельгією та Нідерландами.