Реконструкцію Шулявського шляхопроводу планують повністю завершити до середини наступного року. До того часу здійснять роботи з демонтажу 5 цеху заводу, розташованого поруч із шляхопроводом, облаштують зʼїзди із Шулявського шляхопроводу, завершать благоустрій території, заявив мер Києва Віталій Кличко.

Як пише ЦТС, про це повідомили у КМДА.

"Закінчити цей об’єкт можна тільки після знесення цеху номер 5. Ця споруда перебувала у держвласності, і за неї держава виставила місту дуже немалий рахунок - майже 113 млн гривень. Кошти на викуп були виділені за рахунок бюджетних асигнувань, передбачених на 2022 рік відповідно до рішень Київської міської ради", - зазначив він.

Наразі комунальне підприємство "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд міста Києва" спільно з колишнім власником здійснюють демонтаж та вивільнення внутрішніх приміщень будівлі від обладнання - задля подальшого знесення самої будівлі та продовження реалізації проекту реконструкції Шулявського шляхопроводу.

"Біля Шулявського шляхопроводу вже розпочали ремонт підземного пішохідного переходу. Завершать його наприкінці осені цього року. А в липні розпочнуть роботи з демонтажу 5-го цеху. У жовтні будівельники почнуть облаштовувати зʼїзди. В середині 2024 року всі будівельні і роботи з реконструкції Шулявського шляхопроводу мають завершити. І розвʼязка буде повністю запущена", - підкреслив Кличко.