Департамент транспортної інфраструктури ініціював розірвання договору із автомобільним перевізником автобусного маршруту № 150. Перевірка встановила, що автоперевізник використовує на маршруті транспортні засоби, які не відповідають основним вимогам конкурсу.

Як пише ЦТС, про це повідомили у КМДА.

В КМДА зазначили, що на маршруті працюють автобуси марки "Богдан" із двигунами, що відповідають екологічним нормам Euro-2 (9 автобусів), Euro-3 (2 автобуси), тоді як для участі у конкурсі подавались автобуси з двигунами, що відповідають екологічним нормам Euro-5.

Як підкреслили в Департаменті, автоперевізник був визнаний переможцем на маршруті саме завдяки рухомому складу, який він пропонував для обслуговування - VOLVO-7700.

"Проте автобуси, які були презентовані зі значним медіа розголосом для роботи на маршруті № 150, сьогодні працюють у місті Біла Церква", - йдеться в повідомленні.

Перевірку роботи автобусних маршрутів загального користування в режимі маршрутного таксі здійснювала 4 травня міжвідомча територіальна робоча група з питань функціонування ринку пасажирських автомобільних перевезень у складі представників Управління патрульної поліції у м. Києві, відділу державного нагляду (контролю) у місті Києві Державної служби України з безпеки на транспорті, Департаменту транспортної інфраструктури, Комунальної служби перевезень.

9109