Миколаївське проектно-конструкторське бюро MDEM "Marine Design Engineering Mykolayiv" бере участь у розробці проекта нового судна CSOV (Commissioning Service Operation Vessels) для доставки персоналу та обладнання на морські офшорні споруди і забезпечення операцій по налагодженню та введенню в експлуатацію обладнання на цих платформах.

Про це пише ЦТС з посиланням на Миколаїв - місто корабелів.

Зазначається, що серія суден Elevation буде побудована до 2025 року на верфі Damen Long Shipyard (В’єтнам) на замовлення Windcat Offshore, провідної європейської компанії, що спеціалізується на введенні в експлуатацію та обслуговуванні морських енергетичних установок.

Судна зможуть працювати в морі до 30 діб і виконувати функції плавучого готелю біля офшорних споруд для 120 осіб робітників та техніків. CSOV Elevation будуть обладнані водневим двигуном для мінімізації викидів CO2 у повітря.

Трап і кран матимуть функції 3D компенсації руху, щоб забезпечити гарантоване виконання завдань під час складних погодних умов. Трап, який також матиме вбудований кран, забезпечить роботу з вагою до 3 тонн на висоті до 30 м над рівнем моря. Окремий кран забезпечить роботу з вантажами до 10 тонн у морі і до 20 тонн у порту.

В 2021 році ЦТС писав, що інженери MDEM "Marine Design Engineering Mykolayiv" були залучені до проектування електричних поромів, які експлуатуються в Канаді на Великих озерах.