Згідно з новою стратегією на найближчі десять років, турецький національний перевізник Turkish Airlines має на меті подвоїти флот до 800 літаків і перевозити щорічно 170 млн пасажирів до 2033 року, до його сторічного ювілею, пише ЦТС.

План передбачає розвиток пасажироперевезень із річним темпом 7%, у поточному році авіакомпанія планує обслужити 85 млн осіб.

В даний час Turkish Airlines експлуатує 411 літаків (пасажирських та вантажних) та планує збільшити флот до 435 літаків до кінця року. Перевізником замовлено 82 літаки (14 Boeing та 68 Airbus).

Авіакомпанія входить до глобального альянсу Star Alliance та виконує польоти за 340 напрямками - 289 міжнародними у 129 країнах та 53 місцевими. За задумом, до 2033 року її маршрутна мережа має зрости до 400 пунктів призначення. 

У Turkish Airlines (включно з дочірніми компаніями) працює понад 75 тис. співробітників, через десять років кількість працівників має досягти 150 тис. осіб.

Також авіаперевізник  планує вивести дочірній бюджетний підрозділ AnadoluJet в окрему лоукост-авіакомпанію - перепозиціонувати її бренд, змінити структуру доходів та витрат та збільшити флот із 65 до 200 літаків, поповнивши його повітряними суднами нового покоління.

Нині AnadoluJet літає, використовуючи свідоцтво експлуатанта Turkish Airlines, що дозволяє їй досягти низьких витрат як в основного місцевого конкурента Pegasus Airlines. Наприклад, пілоти Turkish також літають літаками AnadoluJet.