Компанія NR Holding, що пов’язана з російським олігархом Віктором Харитоніним, не змогла купити збанкрутілий аеропорт Франкфурт-Хан на заході Німеччини поблизу з кордонами Люксембургу, Бельгії та Франції.

Як пише ЦТС, про це повідомляє Економічна правда з посиланням на Bild

Харитонін володіє компанією "Фармстандарт", що є одним із головних виробників вакцини "Супутник V". Його статки оцінюють у 1,4 млрд дол. У німецьких ЗМІ його називають другом Путіна з хорошими зв'язками в Кремлі. Харитонін перебуває під санкціями США, але не включений до санкційних списків ЄС.

"На початку лютого стало відомо, що пов'язана з Харитоніним компанія NR Holding купує аеропорт Франкфурт-Хан за 20 млн євро. Тоді це викликало шквал обурення в німецькому суспільстві та серед політиків", - пише Bild.

Тепер же аеропорт перекупила компанія Triwo AG з Тріра, яка запропонувала вищу ціну. При цьому точної суми угоди не розголошують.

Triwo AG належить голові Союзу торгово-промислових палат Німеччини Петеру Адріану. Він уже пообіцяв, що збереже регулярні рейси і робочі місця для 400 співробітників повітряної гавані.

Аеропорт Франкфурт-Хан раніше використовувався в якості військового аеродрому для американського контингенту НАТО, обслуговував вантажні перевезення. Згодов він почав обслуговувати і пасажирські комерційні рейси, зокрема, лоукостерів.

Як повідомляв ЦТС, аеропорт оголосив про банкрутство восени 2021 року. 82,5% акцій на той момент належали китайському концерну HNA, решта - уряду федеральної землі Рейнланд-Пфальц.