На території Ренійського морського порту має намір розпочати свою діяльність нова компанія - ТОВ "Фрам Шиппінг", повідомили у виконкомі Ренійської міськради.

Про це пише ЦТС з посиланням на Юг.Today.

Згідно з офіційною інформацією, компанія планує працювати в акваторії та на причалах Ренійської філії Адміністрації морських портів України (АМПУ) та держпідприємства "Ренійський морський торговельний порт". Йдеться про причали №17, №18, №34, №35, №36 та №37.

Технологічний процес, який застосовуватиме фірма, передбачає перевалку сипучих вантажів прямим варіантом, тобто з автотранспорту на судна за допомогою стрічкового конвеєра (без зберігання вантажів на складах порту).

Компанія орієнтована на постачання сипких експортних вантажів, що за словами керівництва ТОВ, "позитивно вплине на економічні показники розвитку Одеського регіону".

У виробничому процесі фірми буде задіяно близько 70 працівників морської галузі. Крім того, як стверджують у компанії, перевалка вантажів здійснюватиметься з використанням енерго- та ресурсозберігаючих технологій.

Загалом ТОВ "Фрам шиппінг" планує переробляти 2 млн тонн вантажів на рік (показник в 10 разів більше, ніж складав річний вантажообіг ДП "РМТП" до війни). Зокрема, головними вантажами будуть зерно (800 тис. тонн), олійні культури (800 тис. тонн) та продукти їхньої переробки (400 тис. тонн).

На сьогодні компанія проходить передбачену законом процедуру оцінки її господарської діяльності на навколишнє середовище та санітарно-епідемічну безпеку місцевого населення.

Зазначається, що екологічна оцінка діяльності фірми передбачає можливість громадського обговорення.