Приватне підприємство "РеніЛіс" планує збільшити обсяги переробки вантажів на території Ренійського морського торговельного порту. Про це стало відомо із документів, опублікованих на офіційному сайті Ренійської міської ради. Зокрема, йдеться про початок процедури громадського обговорення звіту про вплив на довкілля планової діяльності ПП.

Про це пише ЦТС з посиланням на Юг.Today.

Як йдеться у тексті оголошення міськради про початок вищезгаданої процедури, компанія "РеніЛіс" планує переробляти на власних спеціалізованих терміналах насипні, навалкові, наливні вантажі та зріджені гази. 

"РеніЛіс" є одним із перших суб'єктів спеціальної економічної зони (ВЕЗ) "Рені", яка була створена на території Ренійського морського порту в 2000 році. Компанія була зареєстрована у Рені у квітні 2004 року. Незважаючи на те, що держава незабаром скасувала для ВЕЗ "Рені" передбачені законом податкові, митні та інші пільги (які, власне, і мали залучити вітчизняних та іноземних інвесторів до Ренійського порту), ПП "РеніЛіс" продовжувало розвиватися як приватний портовий оператор.

Станом на 2008 рік діяло лише 5 суб'єктів спеціальної економічної зони. На той момент компанія "РеніЛіс" вклала у виробництво 971 тис. доларів (у цінах того часу), загальна вартість інвестиційного проекту оцінювалася в 3,6 млн доларів. Підприємство почало працювати за двома напрямками - переробка мінеральних добрив та зріджених газів.