Катарська компанія QTerminals, концесіонер морського порту Ольвія у Миколаєві, планує продовжувати працювати на українському ринку попри те, що порт не функціонує, розповів представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх після зустрічі з директором QTerminals.

Про це пише ЦТС з посиланням на Latifundist.

"Ми дуже серйозно на рівні уряду і компаній поговорили з катарською стороною необхідність залучення миколаївських портів, в тому числі Ольвії, до Чорноморського зернового коридору, і звернулися з проханням апелювати до ООН і турецької сторони, аби натиснути на росію і змусити погодитися на це", - розповів Субх.

До того ж, катарська сторона, попри те, що порт не функціонує, зберегла робочі місця для українських працівників і продовжує повністю виплачувати заробітну платню.

"Керівник QTerminals також наголосив, що катарська сторона не має наміру виходити з українського ринку. Наразі вона використовує одне з положень договору про настання форс-мажорних обставин, а після того, як сплине визначений термін його дії, налаштована на його продовження", - зазначив дипломат.

Він додав, що катарська сторона вірить у перспективність цього проєкту і бачить необхідність залишатися тут, у тому числі аби допомогти українцям.