В Києві пройшов успішне тестування новий пілотний проект організації мобільних пунктів незламності. Цей пункт створений на базі сучасного двосекційного автобусу Mercedes. 

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію КМВА.

Він розрахований на понад 100 людей, забезпечений автономним електроживленням (потужні гелієві акумулятори), опаленням з термічним захистом вікон, супутниковим інтернетом, медичним обладнанням для першої допомоги.

Цей автобус може безперервно функціонувати понад 3 доби. Для цього його спеціально переобладнали в Німеччині і нещодавно передали Києву.

"Зараз переважна більшість стаціонарних пунктів будуть переведені "сплячий режим". Тобто, у разі потреби швидко повернуться до виконання своєї функції, а поки розвантажать приміщення для повноцінної реалізації своїх безпосередніх завдань. Проте певних загроз ми не знімаємо. Тому зараз втілюємо в життя нову ідею - "не киянин шукає пункт незламності, а пункт незламності сам знаходить киянина" , - зазначив голова КМВА Сергій Попко.

За його словами, мобільний пункт на базі двосекційного автобусу здатний в найкоротший строк прибути в місце, де виникли труднощі.

"Він забезпечений теплом, інтернетом, електроживленням, водою і багато чим іншим. Він є оптимальним рішенням аби оперативно реагувати на виникнення певних ситуацій і допомагати киянам" - підсумував Попко.

photo_2023-03-22_13-29-26

photo_2023-03-22_13-29-30

photo_2023-03-22_13-29-27