Уряд Молдови затвердив модифікований протокол до Угоди між Республікою Молдова та Україною про діяльність залізничного транспорту.

Про це пише ЦТС з посиланням на АРК-inform.

Протокол передбачає усунення операцій подвійного, а на деяких ділянках - потрійного контролю митних і прикордонних органів.

Таким чином, буде спрощено процедури залізничного транзиту вантажів територією України з пунктом призначення в Молдові та Румунії та територією Молдови з пунктом призначення в Україні та Румунії, що дозволить збільшити обсяги вантажів, що перевозяться залізничним транспортом.

Також логістичні ланцюжки будуть змінені шляхом перенаправлення перевезення вантажів з автомобільного сегмента на залізничний сегмент.

В результаті буде знижено навантаження на національні дороги, що призведе до збільшення обсягів транзитних вантажів територією Республіки Молдова і позитивно вплине на національну економіку.

"Проект вносить зміни щодо ліквідації контролю митних та прикордонних органів України на станції Рені. Це дозволить скоротити час транспортування товарів з/в портовий комплекс Джурджулешти або Румунію і позитивно вплине на кінцеву вартість товарів, що експортуються/імпортуються бенефіціарами з Республіки Молдова, зменшуючи витрати на транспорт", - прокоментувала затвердження документа міністр інфраструктури Молдови Лілія Дабіжа.