Україна розпочала переговори в форматі онлайн з партнерами по Чорноморській зерновій ініціативі щодо її пролонгації.

Як пише ЦТС з посиланням на Європейську правду, про це повідомило агентству Reuters у вівторок високопоставлене джерело в українському уряді.

Співрозмовник Reuters зазначив, що Україна не веде переговорів з росією, але українська сторона розуміє, що ООН та Туреччина ведуть переговори з рф.

Нагадаємо, країни "Великої двадцятки" в ході саміту, який 1-2 березня проходив в Делі, закликали росію пролонгувати дію Чорноморської зернової ініціативи.

У відповідь на заклик G20 міністр закордонних справ рф Лавров сказав, що росія погодиться на продовження дії зернової угоди лише за умови врахування інтересів щодо експорту азотних добрив.

Раніше заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Юрій Васьков розповів, що Україна очікує пролонгації зернової угоди в березні мінімум на рік.

"Також ми звертаємо увагу міжнародної спільноти, що блокування комерційного судноплавства навіть у військовий час - це грубе порушення міжнародних конвенцій, учасником яких є й Україна. Ми вкотре закликаємо Міжнародну морську організацію ООН, яка є гарантом безпеки світового судноплавства, зробити все можливе та поновити торговельне судноплавство в Чорному морі", - відзначив Васьков.