Найбільший на Піренейському півострові вантажний термінал Лозаду площею 220 тис. м² в окрузі Брага на північному заході Португалії, неподалік морського порту Лейшойнш, буде зданий в експлуатацію наприкінці 2023 року.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Проект вартістю 63 млн євро реалізує компанія MEDWAY, один із найбільших приватних вантажних залізничних операторів на Піренеях.

Проект терміналу з переробною здатністю 11 тис. TEU включає будівництво чотирьох шляхів завдовжки 750 м, майданчиків для зберігання контейнерів-рефрижераторів та переробки небезпечних вантажів.

Влада прилеглого міста Віла-Нова-ді-Фамалікан придбала земельні ділянки площею близько 4000 м² для розміщення офісів компаній, які мають намір працювати на терміналі. Загальний обсяг інвестицій з боку міської влади становить близько 122 тис. євро.

Розробка проекту розпочалася у 2018 році. Передбачалося, що термінал введуть в експлуатацію у третьому кварталі 2022 року, проте відповідний дозвіл від національного відомства з охорони навколишнього середовища було отримано лише у січні 2022 року.