Французька компанія NGE уклала контракт із компаніями Orascom Construction та Arab Contractors на будівництво високошвидкісної залізниці завдовжки 330 км у Єгипті.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Роботи мають розпочатися у 2023 році. На будівельних майданчиках буде задіяно до 500 працівників.

Раніше NGE брала участь у будівництві ВШМ загальною довжиною 2500 км у різних країнах світу.

Двоколійна лінія пройде від міста Айн Сохна на узбережжі Суецької затоки Червоного моря через Місто ім. 6 Жовтня, що входить до складу Великого Каїру, до розташованого за 52 км на південний захід від Олександрії міста Новий Борг-ель-Араб.

Лінію з 20 станціями спроектують у розрахунку на вантажно-пасажирський рух із максимальною швидкістю 230 км/год. Допустима швидкість вантажних поїздів складе 120 км/год.

Будівництво лінії є частиною більшого проекту. У січні 2021 році Єгипетське національне відомство з тунелів (NAT) підписало з компанією Siemens Mobility угоду про наміри, яка передбачала розробку концепції, будівництво та введення в експлуатацію першої високошвидкісної лінії.

На першому етапі планувалося побудувати 460 км колії, зв'язавши через Нову адміністративну столицю міста Ель-Аламейн на узбережжі Середземного моря та Айн Сохна. На другому етапі передбачалося продовжити лінію ще на 200 км від Ель-Аламейна до міста Мерса-Матрух, також розташованого на Середземноморському узбережжі.