Індія запровадила вікові обмеження для експлуатації суден. Відповідний наказ опубліковано на сайті Головного управління судноплавства країни, пише ЦТС.

У документі визначено вимоги до віку та інших характеристик флоту.

Нововведення спричинене необхідністю оновлення індійського флоту, середній вік якого останні роки постійно збільшується.

Індійська влада впевнена, що обмеження сприятимуть якнайшвидшому оновленню, а також переходу на судна, що працюють на альтернативних видах палива. І щоб створити "справедливі умови на ринку морських перевезень", обмеження, окрім індійських суден, будуть застосовуватись і до суден під іноземним прапором, які також мають подавати заявку на отримання ліцензії.

Винятки становитимуть пасажирські судна, плавучі системи FSRU, FPSO та бурові/видобувні установки, сертифіковані відповідно до Кодексу MODU/SPS, залежно від обставин.

"Якісний тоннаж має першорядне значення для безпечного та надійного розширення морського сектора", - йдеться у повідомленні Головного управління судноплавства країни.

Вік флоту розраховуватиметься з дати передачі судна замовнику.

Індійські судна, що вже працюють, незалежно від їх віку на дату видання наказу, з урахуванням максимального віку можуть експлуатуватися протягом ще 3 років. Судна під іноземним прапором, яким потрібна ліцензія та які зафрахтовані на день видання наказу, також можуть експлуатуватися протягом 3 років з дати опублікування документа або до тайм-чартерного періоду, залежно від того, що настане раніше.