Пасажири німецького міста Дармштадт з травня 2023 року зможуть їздити на автономному громадському транспорті. Deutsche Bahn за підтримки Федерального міністерства транспорту Німеччини оголосив про запуск проекту, в рамках якого безпілотні шатли курсуватимуть двома фіксованими маршрутами в Дармштадті та окрузі Оффенбах, розташованому між Дармштадтом і Франкфуртом-на-Майні. 

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Безпілотні автомобілі переміщатимуться дорожньою мережею зі швидкістю потоку.

Перший безпілотний автомобіль з'явиться в Дармштадті у травні 2023 року, через місяць до нього додадуться ще 14 машин, вісім з яких курсуватимуть в окрузі Оффенбах.

На першому етапі всі автомобілі будуть їздити маршрутами без пасажирів і з водіями на борту, які при необхідності зможуть брати на себе керування.

На другому етапі безпілотні автомобілі зможуть на вимогу перевозити пасажирів, яких відберуть до групи випробувачів. У разі успішного завершення другого етапу скористатися безпілотними автомобілями зможуть усі охочі.

DB спільно з транспортним об'єднанням Рейн-Майн (RMV) з 2020 року працюють над створенням найбільшої в Німеччині мережі перевезень на вимогу, яка охоплюватиме дев'ять міст та округів.

DB розраховують, що до кінця 2023 року пасажирам буде доступно 100 безпілотних автомобілів, які обслуговують понад 3000 зупинок. Мережа працюватиме практично цілодобово.

У проекті також беруть участь місцеве транспортне підприємство HEAG mobilo та транспортна адміністрація округу Оффенбах. CleverShuttle - дочірнє підприємство DB відповідає за експлуатацію безпілотних автомобілів, ioki (ще одна дочірня компанія DB) - за програмне забезпечення для бронювання місць в автомобілях та планування маршрутів. Систему безпілотного керування надала компанія Mobileye. До досліджень щодо проекту залучено Німецький центр авіації та космонавтики (DLR), Технологічний інститут Карлсруе (KIT) та Союз транспортних підприємств Німеччини (VDV).