Компанія FlixTrain в перспективі розглядає можливість запуску поїздів з Німеччини до столиці Франції.

Про це в інтерв’ю ЦТС розповів гендиректор та співзасновник групи Flix Андре Шваммляйн.

Відповідаючи на питання щодо планів розширення залізничної мережі FlixTrain окрім Німеччини і Швеції, де вже працює компанія, топ-менеджер сказав: "Це може зайняти декілька років, і я сподіваюся, що крок за кроком, ми зможемо в перспективі прийти до запуску сполучення між Кельном і Парижем".

Також Андре Шваммляйн нагадав про наміри компанії в перспективі найближчих років запустити поїзди між Німеччиною та Швецією (Лейпциг-Берлін-Копенгаген-Стокгольм) і з Мюнхена до швейцарського Цюриха.

В поточному ж році FlixTrain зосередиться на розвитку своєї мережі в Німеччині.

Щодо особливостей роботи приватного залізничного оператора в цій країні, то Андре Шваммляйн відзначив, що проблемним питанням є високі тарифи за користування залізничною інфраструктурою, подекуди не найкращий стан цієї інфраструктури, доступ до ремонтних депо (які віддають пріоритет Deutsche Bahn), недостатня кількість власного рухомого складу.

"Якщо в цілому говорити про залізничну галузь, то навіть, якщо ринок технічно є відкритим, все рівно залишаються перешкоди для справжнього зростання, - відзначив СЕО Flix. - З одного боку, ми маємо можливості для зростання, з іншого - нас в цьому обмежує інфраструктура. Я бачу позитив щодо майбутнього, але зараз це виклик".