Американська корпорація Wabtec оголосила про старт проекту MONITOR у сфері контролю над станом вантажних вагонів. Wabtec реалізує проект спільно з вантажним оператором Fret SNCF - дочірньою компанією Національного товариства залізниць Франції (SNCF) та регіональним оператором RDT13, власником якого є департамент Буш-дю-Рон на півдні Франції.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Вантажні вагони будуть обладнані датчиками, які допоможуть запобігти сходам з рейок та несвоєчасному спрацюванню гальм, а також скоротити час на підготовку рухомого складу до рейсу та витрати на його обслуговування та ремонт.

За інформацією Wabtec, проект MONITOR фокусується на кількох технологічних операціях: забезпеченні радіозв'язку між усіма вагонами поїзда, моніторингу стану гальмівної системи та вагонних візків, а також автоматизації випробування гальм.

MONITOR є першим інноваційним проектом, ініційованим альянсом 4F (Fret Ferroviaire Français du Futur), що об'єднує операторів, націлених на подвоєння до 2030 року до 30% частки вантажних залізничних перевезень на внутрішньому ринку Франції.

Проект розрахований на 3,5 роки, а його підсумком стане розробка корпорацією Wabtec технічних рішень, що базуються на потребах учасників альянсу 4F.

Потім ці технічні рішення вони будуть апробовані в реальних умовах експлуатації рухомого складу, що використовується Fret SNCF та RDT13.