В алжирському Мостаганемі введено в експлуатацію дві нові лінії трамваю. Це вже сьоме місто в країні, де курсують трамваї Citadis від Alstom.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Як замовник виступила компанія Métro d'Alger, яка уклала контракт з Alstom і консорціумом Cosider.

Alstom відповідала за реалізацію проекту в цілому, розробку та введення в дію засобів зв'язку та управління рухом, тягових підстанцій та системи збору плати за проїзд, а також за оснащення депо.

Вагони Citadis поставило спільне підприємство CITAL із заводу у місті Аннаба на північному сході Алжиру. Консорціум Cosider виконав будівельні роботи, включаючи укладання шляхів, монтаж контактної мережі та пристроїв сигналізації.

Зазначається, що відкриття двох ліній трамвая протяжністю 14 км із 24 зупинками дозволить суттєво покращити сполучення між віддаленими районами та центром міста. Передбачено пересадку на шість автобусних маршрутів. Поруч із 10 зупинками розташовані перехоплюючі паркінги. Щодня трамваї зможуть перевозити понад 10 тис. пасажирів.

Alstom працює в Алжирі понад 30 років, створивши в країні дочірню компанію Alstom Algeria та спільне підприємство CITAL, частка Alstom у якому становить 49%, алжирських партнерів - 51%.

Компанія реалізувала в країні низку проектів транспортних систем, серед яких спорудження ліній трамвая у містах Алжир, Костянтина, Оран, Уаргла та Сетиф.