Гонконзька контейнерна судноплавна компанія Orient Overseas Container Line Ltd. (OOCL) прийняв в експлуатацію свій перший мегаконтейнеровоз місткістю 24 188 TEU.

Про це пише ЦТС з посиланням на Оffshore Еnergy.

Судно отримало ім'я OOCL Spain під час церемонії, що відбулася на верфі Nantong COSCO KHI Ship Engineering Co., Ltd. (NACKS) у Наньтуні.

OOCL замовила шість таких контейнеровозів. Контракт на будівництво було підписано у 2020 році. Це перший мегаконтейнеровоз, що поповнив флот лінії після її переходу у власність COSCO.

Судно завдовжки 400 метрів має нотацію класу Smart Ship від American Bureau of Shipping (ABS). На ньому застосовані останні технологічні досягнення, включаючи технологію big data, що дозволить оптимізувати операції, підвищити ефективність використання палива, покращити моніторинг стану конструкцій та підвищити безпеку мореплавання.

OOCL Spain працюватиме на трейді Азія-Європа з тривалістю кругорейсу 84 дні.

На лінію судно має стати в березні.

Відзначимо, що раніше найбільшим за місткістю у світі контейнеровозом зі спущених на воду вважався MSC Tessa. З місткістю у 24 116 TEU він на 112 TEU випереджав попереднього рекордсмена - Ever Alot. Отже, OOCL Spain зі своїми 24 188 TEU наразі є найбільшим контейнерним судном у світі.

OOCL-Spain_3-1536x863

OOCL-Spain_1-1536x1024