15 лютого в Мюнхені група компаній Flix, до якої зокрема входять FlixBus та FlixTrain, відсвяткувала 10-річчя своєї діяльності. За зазначений період її послугами в усьому світі скористалися понад 300 млн пасажирів.

Як передає кореспондент ЦТС, такі дані були озвучені на пресконференції в Мюнхені, організованій з нагоди ювілею компанії.

В 2022 році автобуси та потяги, що працюють під брендами FlixBus і FlixTrain, перевезли понад 38 млн осіб у Європі. З урахуванням Greyhound у Північній Америці та Kamil Koc у Туреччині, загалом в 40 країнах світу було надано послуги з перевезення понад 60 млн пасажирам.

В цілому, минулий рік став для групи компаній найвдалішим з точки зору фінансових результатів. "2022 рік був для нас найуспішнішим роком на сьогодні… Ринок, на якому працює Flix, зараз розвивається. Ми виступаємо за сучасну мобільність, екологічність і цифровізацію. Багато планів ще попереду", - сказав співзасновник і генеральний директор Flix Андре Шваммляйн.

photo_2023-02-15_11-04-26

Отримавши глобальний дохід у понад 1,5 млрд євро у 2022 році, компанія вийшла на прибутковість на рівні EBITDA. Доходи зросли на 185% порівняно з 2021 роком. Компанія також оголосила про позитивний прогноз щодо зростання прибутку щонайменше ще на 20% у 2023 році та планує продовжувати інвестувати в розширення як FlixBus, так і FlixTrain.

Щодо діяльності в Україні, то в Flix відзначили, що разом із партнерами - українськими перевізниками - надають гуманітарну допомогу з моменту повномасштабного нападу росії на Україну. Компанія розширила свою мережу під час війни, надавала безкоштовні рейси для біженців, а також перевезла тонни гуманітарної допомоги. FlixBus розширюватиме мережу маршрутів між Україною і країнами ЄС за допомогою нових ліній до Німеччини, Польщі, Австрії, Угорщини та Чехії. У 2023 році запланована значна кількість нових маршрутів.

Нагадаємо, що свою діяльність FlixBus розпочала в лютому 2013 року, виконавши рейс Мюнхен-Нюрнберг. Перші міжнародні рейси почали здійснюватися з 2014 року - з Німеччини до Швейцарії і Австрії. В Україні компанія розпочала роботу в 2019 році. До російського вторгнення з України до країн ЄС було налагоджено 10 так званих "брендованих" ліній (що повністю відповідають стандартам FlixBus). Після початку повномасштабної війни протягом року додалося ще 8 маршрутів, зокрема, і перший прямий до Німеччини - Київ-Берлін.

В Європі зараз Flix працює у 35 країнах, обслуговуючи майже 3000 міст.

10Y anniversary infographic