FlixBus, найбільший оператор автобусних перевезень Європи, оголосив про відкриття першої прямої автобусної лінії з України до Німеччини - Київ-Берлін.

Перший рейс відбувся 22 грудня з Києва, передає ЦТС, посилаючись на реліз компанії.

Лінія отримала номер N3207, а її повний маршрут пролягає через такі міста: Київ, Житомир, Рівне, Львів, Берлін.

Berl_01

Автобуси відправляються 4 рази на тиждень: у понеділок, четвер, п’ятницю і неділю з Києва; у понеділок, вівторок, п’ятницю і суботу з Берліна. Час у дорозі становить 24 з половиною години з урахуванням зупинок та часу на перетин кордону. Партнером FlixBus на цій лінії став перевізник ТОВ "Автоекспрес", який вже працює на іншій лінії FlixBus - між Києвом та Прагою. 

"Берлін - один із найбільших транспортних хабів FlixBus у Європі: біля 130 рейсів FlixBus відправляються звідти щодня. Тому нова лінія відкриває широкі можливості пасажирам для будування довших маршрутів з пересадками, зокрема до біля 100 міст у Німеччині", - сказано в повідомленні компанії.

"FlixBus як компанія народився в Німеччині, і з’єднання Києва та Берліна прямим маршрутом - це символічна подія для нас. Крім того, Берлін входить у ТОП-5 міст із найбільшим попитом серед українських пасажирів. Після того, як ми додали цей рейс, квитки на перші рейси з Берліна до Києва та Львова було повністю заброньовані за кілька днів. На сьогодні FlixBus вже має 15 ліній з України, 7 з яких були відкриті після початку повномаштабної війни. Зелені автобуси з Україні їздять до 6 країн Європи: Німеччини, Польщі, Чехії, Угорщини, Словаччини та Австрії", - прокоментував Міхал Леман, директор FlixBus в Україні, Польщі та країнах Балтії.

Читайте також Пасажиропотік автобусних перевезень FlixBus в Україні під час війни зріс у 6 разів