Транспортна адміністрація Таллінна Aktsiaselts Tallinna Linnatransport (TLT) оголосила тендер на закупівлю 15 електробусів, а також швидкої зарядної інфраструктури, з опцією на придбання ще 15 одиниць електротранспорту.

Про це пише ЦТС з посиланням на Majandus Postimees.

TLT планує перевести весь громадський транспорт столиці на більш екологічний не пізніше 2035 року. "Завдяки новим електробусам ми, безумовно, можемо тримати під контролем витрати на технічне обслуговування - середнє енергоспоживання електробусів у звичайних умовах становить 1,20 кіловат-години", -  повідомив член правління TLT Кайдо Падар.

Він зазначив, що поки що TLT випробувала електробуси, пропоновані п'ятьма різними виробниками в міському трафіку, а закупівля була створена на основі продуктивності електротранспорту, випробуваному в Таллінні, і того, що автобуси будуть відповідати вимогам місцевої погоди.

"Нові електробуси та зарядна інфраструктура повинні бути придатними для використання в скандинавських умовах навколишнього середовища та дорожніх умовах. Не менш важливо, щоб автобуси були спроектовані і побудовані для обслуговування міських маршрутів, і щоб транспортні засоби також були підготовлені до комбінованого завантаження", - зазначив Падар.

Він додав, що переможець тендеру повинен поставити автобуси не пізніше літа 2024 року. Цей же термін поширюється і на зарядну інфраструктуру, яка на той час має бути побудована та випробувана.

Загальна вартість проекту становить приблизно 9 млн євро.

Екологічний інвестиційний центр (EIC) підтримує придбання автобусів та створення громадської зарядної інфраструктури приблизно на 3 мільйони євро.

Закупівля також охоплює встановлення спеціального обладнання, необхідного для функціонування квиткової та інформаційної системи, а також позагарантійне обслуговування та ремонт електробусів та інфраструктури.