На західному кордоні біля деяких автомобільних пунктів пропуску плануються акції протесту з польського боку, тому водіїв транспортних засобів попереджають про можливі ускладнення і затримки руху.

"2 та 3 лютого 2023 року на під’їзних дорогах до пунктів пропуску "Корчова-Краківець", "Медика-Шегині" та 2 лютого 2023 року на під’їзній дорозі до пункту пропуску "Хребене - Рава-Руська" зі сторони Польщі заплановано проведення акцій протесту, які можуть вплинути на рух транспортних засобів, що перетинають державний кордон", - проінформували в Державній прикордонній службі України.

Причини проведення акцій протесту в відомстві не назвали.

За даними джерела Української правди, жителям прилеглих до кордону з Україною населених пунктів Польщі не подобається надмірний рух транспорту, тому вони мають намір блокувати рух на в’їзд до країни, аби таким чином привернути увагу до цього питання.

В той же час, за інформацією польських ЗМІ, протести організовують фермери, які невдоволені напливом зернової продукції з України до Польщі. Згідно їхніх заяв, майже все українське зерно, що надходить до Польщі, залишається в країні, а не йде транзитом далі на захід. Через це полякам важко реалізувати власне збіжжя на внутрішньому ринку. Фермери мають розпочати цілодобову блокаду кордонів з Україною в Люблінському, Підкарпатському та Свєнтокшиському воєводствах. Акція протесту полягає в блокуванні руху вантажівок.

Відзначимо, що влітку на українсько-польському кордоні загострилася проблема з пропуском вантажних транспортних засобів. Черги з фур з українського боку сягали 60 км. На цьому тлі польські водії влаштували страйк, вимагаючи налагодження цілодобового фітосанітарного і ветеринарного контролю на кордоні та щоб порожні вантажівки, які повертаються до Польщі, пропускали без черги.