Оператор автобусних перевезень FlixBus оголосив про відкриття двох нових автобусних ліній з України: Київ-Берлін-Гамбург-Бремен та Одеса-Умань-Люблін-Варшава, пише ЦТС.

Перша поїздка нової лінії до Німеччини відбудеться 14 лютого з Києва.

Лінія отримала номер N3206 та має повний маршрут: Київ-Житомир-Рівне-Львів-Берлін-Гамбург-Бремен.

Автобуси відправлятимуться 3 рази на тиждень: у вівторок, п’ятницю і суботу з Києва; у понеділок, четвер і неділю з Бремена. Час у дорозі становить 30 годин із урахуванням зупинок та закладеним часом на перетин кордону.

Це вже друга лінія до Німеччини, яку запускає FlixBus. У грудні 2022 року була запущена лінія N3207 Київ-Львів-Берлін. 

З Варшави до Одеси перший автобус поїде теж 14 лютого.

Маршрут представлено на лінії N3242, яка раніше їздила з Вінниці. Враховуючи високий попит від пасажирів з півдня країни, лінію продовжили, включивши Умань та Одесу.

Відправлення щоденні, в дорозі автобус проводить майже добу. Повний маршрут: Одеса-Умань-Вінниця-Хмельницький-Львів-Люблін-Варшава.

"Сьогодні ми робимо наступний крок у розвитку ліній з України в напрямку Німеччини та Польщі. Варшава, Берлін та Гамбург є топ-напрямками для для подорожуючих - попит показує, що українцям важливі ці сполучення. Загалом, за цей надскладний для всіх рік ми подвоїли у розмірах українську мережу, і плануємо надалі відкривати нові лінії, якщо будемо бачити, що послуги з перевезень потрібні людям", - зазначив директор FlixBus в Україні, Польщі та країнах Балтії Міхал Леман. 

На сьогодні перевізник вже має 16 ліній з України, 8 з яких були відкриті після початку повномаштабної війни. Автобуси FlixBus з Україні їздять до 6 країн Європи: Німеччини, Польщі, Чехії, Угорщини, Словаччини та Австрії.