У Фінляндії на верфі Helsinki Shipyard спущено на воду лайнер SH Diana для круїзної компанії Swan Hellenic. Це третє та найбільше судно у складі її п'ятизіркового круїзного флоту. 

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Після спуску на воду судно буде оснащене необхідним обладнанням, а 15 квітня 2023 року вирушить до свого першого круїзу з італійського порту Палермо до португальського Лісабона. Потім лайнер пройде вгору західно-атлантичним узбережжям Європи в Арктику.

Судно спроектовано McFarlane ShipDesign та Tillberg Design of Sweden та побудовано суднобудівною компанією Helsinki Shipyard OY. Експедиційне круїзне судно збудовано на клас Lloyds Register і має льодовий клас PC6. Зареєстровано у Панамському судновому регістрі.

Місткість судна - 192 пасажири та 141 член екіпажу. На судні є 96 кают, включаючи 11 люкс класу. Члени екіпажу розмістяться у 73 каютах.

Довжина 9-палубного судна сягає 125 м, ширина - 23 м, максимальна осідання - 5,45 м, валова місткість - 12,1 тис. тонн. Судно оснащене гібридними дизель-електричними середньообертовими двигунами. 

Судно обладнане двома допоміжними катерами (по 48 пасажирів у кожному), 8 байдарками та 2 закритими рятувальними шлюпками. Автономність плавання - 40 днів (8 тис. морських миль).

Суднобудівний завод Helsinki Shipyard Oy розташований у столиці Фінляндії та будує в основному спеціалізовані судна для операцій у складних погодних умовах. Верф має досвід у проектуванні та будівництві криголамів та інших суден високого льодового класу. Крім арктичних суден, фінська суднобудівна компанія будує пасажирські пороми та круїзні лайнери.