Авіакомпанія Supernova Airlines, яку для потреб власних перевезень створила "Нова пошта", планує збільшити флот в два рази - з двох до чотирьох літаків, повідомив гендиректор авіаперевізника Ярослав Красножон.

Про це пише ЦТС з посиланням на Аvianews.

Наразі Supernova Airlines вже має два вантажних Ан-26, які взяла на умовах лізингу. Перші польоти заплановані вже весною 2023 року між аеропортами Європи.

"Ми продовжуємо шукати ще два додаткові літаки, які відповідають нашим потребам. Їх ми плануємо взяти в лізинг і зберігати до кінця 2024 року флот із чотирьох повітряних суден", - зазначив Красножон.

За його словами, подальше розширення флоту Supernova Airlines буде залежати від попиту і об’єму вантажів, які авіакомпанія буде перевозити на регулярній основі.

Керівництво поки не розкриває тип додаткових літаків. До широкомасштабного вторгнення росії в Україну Supernova Airlines мала домовленості про лізинг літаків Boeing 757, на яких вона змогла б возити вантажі з Америки та Азії в Україну.

"Власник літаків (Boeing 757) вимушено вийшов з угоди щодо лізингу, адже воєнні ризики виявились для нього неприйнятними. Ми розуміємо позицію власника, тримаємо зв’язок і обов’язково повернемось до перемовин після перемоги України", - додав гендиректор Supernova Airlines.