Авіакомпанія Supernova Airlines, яку для потреб власних перевезень створила "Нова пошта", вже отримала український сертифікат експлуатанта. Відповідний документ, що дозволяє виконання польотів, було видано Державіаслужбою 6 січня поточного року.

Про це пише ЦТС з посиланням на Аvianews.

Видання відзначає, що зараз в державному реєстрі за Supernova Airlines закріплений один літак Ан-26 1978 року випуску з реєстраційним номером UR-UZI. При тому, що для отримання сертифіката експлуатанта авіакомпанія має забезпечити експлуатацію не менше двох повітряних суден.

"Інформація щодо другого літака може не відображатися в реєстрі, але якщо вже є сертифікат експлуатанта, значить авіакомпанія подала в Державіаслужбу України документи щодо двох повітряних суден", - прокоментував ситуацію авіаційний юрист Андрій Гук.

Інформацію щодо наявних літаків у флоті новостворюваного авіаперевізника також підтвердило інформоване джерело. За його словами, авіакомпанія вже внесла в реєстр два літаки Ан-26 з реєстраційними знаками UR-UZI та UR-UZM. Другий борт - UR-UZM - побудований в 1982 році.

Нагадаємо, що, за первинними планами, Supernova Airlines мала отримати український сертифікат весною 2022 року, а почати перевезення - в вересні минулого року. До початку повномасштабної війни рейси планувалося здійснювати з міжнародних аеропортів Бориспіль та Львів. Оскільки зараз повітряний простір України закритий, то, очевидно, в поточних умовах літаки нової авіакомпанії виконуватимуть рейси за кордоном.