Польський національний оператор регіональних перевезень PolRegio підписав рамкові угоди з чотирма виробниками рухомого складу на постачання до 200 електропоїздів на суму понад 7 млрд злотих.

Про це пише ЦТС з посиланням на Nakolei.

FPS H. Cegielski, Pesa Bydgoszcz SA, Newag SA та Stadler Polska мають поставити сучасні, функціональні поїзди з Wi-Fi та кондиціонером протягом наступних трьох років.

Новий рухомий склад для Polregio є рекордним замовленням для польської регіональної залізниці.

Фінансування здійснюватиметься за рахунок грантів і позик ЄС, інших джерел (наприклад, ЄІБ), комерційних боргових інструментів і власних коштів перевізника. 

Рамкова угода передбачає постачання рухомого складу у наступному співвідношенні: 60 електропоїздів, розрахованих на 130-160 місць, та 140 електропоїздів, що вміщують не менше 210 місць.

 Згідно з графіком, перший поїзд буде поставлено в 2025 році, а завершення поставок відбудеться в липні 2026 року.

Нові електропоїзди будуть поступово з'являтися в усіх воєводствах, з якими Polregio підписала довгострокові контракти. 

"Підписання рамкових угод з виробниками рухомого складу розпочинає новий етап розвитку в історії Polregio та, водночас, історії регіональних залізниць у Польщі. 200 нових регіональних поїздів означають величезний якісний стрибок і значне покращення комфорту подорожей для мільйонів поляків, особливо для мешканців менших міст", - зазначив президент правління Polregio SA Артур Мартинюк.