Польський національний оператор регіональних перевезень PolRegio оголосив тендер на постачання 200 електропоїздів у рамках бюджету 6,05 млрд злотих (1,24 млрд доларів). Заявки на участь у тендері вже подали чотири компанії.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rynek Kolejowy.

Всі пропозиції компаній-виробників рухомого складу у вартісному вираженні перевищують оцінну вартість контракту: Stadler - 10,9 млрд злотих, Newag - 10,76 млрд, Pesa Bydgoszcz - 9,94 млрд, FPS H. Cegielski - 7,16 млрд.

PolRegio планує укласти рамкові угоди з виконавцями, відібраними за результатами електронних торгів терміном на 3 роки.

Рамкова угода передбачає постачання рухомого складу у наступному співвідношенні: 60 електропоїздів, розрахованих на 130-160 місць, та 140 електропоїздів, що вміщують не менше 210 місць.

Основні контракти на закупівлю рухомого складу у PolRegio розраховують укласти у червні 2023 року, а постачання електропоїздів планується розпочати у 2026 році.

До фінансування закупівель рухомого складу для PolRegio будуть також залучені кошти низки фондів Євросоюзу, а також кредитні кошти.

PolRegio наразі обслуговує 19 маршрутів та є найбільшим у Польщі оператором залізничних пасажирських перевезень у регіональному та приміському сполученнях.