15 січня 2023 року 97% поїздів далекого сполучення в Україні у внутрішньому сполученні були відправлені вчасно, а з дотриманням графіку прибули 96% поїздів. Що стало черговим рекордним показником для УЗ з початку повномасштабної війни.

Про це повідомляє ЦТС з посиланням на інформацію очільника "Укрзалізниці" Олександра Камишіна.

За даними топ-менеджера, 15 січня було відправлено і прибуло 118 поїздів. При цьому 8 поїздів не увійшли до аналізу з технічних причин.

Зі 118 потягів затрималися лише 5, з яких 2 - до 15 хвилин, 1 - до 30 хв, 1 - до 1 години. З затримкою понад одну годину прибув лише один поїзд.

Нагадаємо, що раніше Камишін назвав найкращим днем з дотримання графіку руху і пунктуальності прибуття поїздів УЗ 8 січня, коли пунктуальність відправки і прибуття склала відповідно 96% і 95%.

В минулому році Камишін інформував, що 24 листопада стало найгіршим днем для "Укрзалізниці" в плані дотримання графіку руху і пунктуальності прибуття поїздів. Це стало наслідком масованої ракетної атаки по об’єктам енергетичної інфраструктури України. В цей день тільки 37% поїздів доїхали вчасно.

Також ЦТС писав, що в Німеччині пунктуальність поїздів далекого прямування в 2022 році стала найгіршою за історію залізничного транспорту в країні. В середньому лише від 50 до 60% поїздів Deutsche Bahn далекого прямування дісталися місця призначення вчасно.