"Укрзалізниця" завершила тестування системи Starlink на маршрутах поїздів Інтерсіті. Тестування системи проходило на маршруті Київ-Харків.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію АТ УЗ.

Проєкт реалізується за підтримки команди Мінцифри та Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України. Його головна мета - встановлення терміналів на всіх поїздах швидкісного сполучення та забезпечення пасажирів якісним інтернетом під час усієї подорожі.

"Плануємо розпочати процес встановлення обладнання й орієнтуємось на те, щоб до кінця року інтернет через Starlink став доступним для пасажирів усіх поїздів Інтерсіті+", - повідомив голова правління АТ УЗ Олександр Камишін.

Зазначається, що під час подорожі за маршрутом Київ-Харків середня швидкість інтернету на порт становила 65,7 мбіт/с, а безперебійний доступ в інтернет вдалось забезпечити на 96,7% маршруту.

"У SpaceX стверджували, що Starlink потрібно використовувати лише у фіксованому місці. Але разом з УЗ команда Мінцифри переконалася, що термінали працюють і під час руху. Мінцифра вже передала "Укрзалізниці" 450 терміналів, а на початку лютого доставимо ще одну партію, щоб українці могли користуватися Wi-Fі під час поїздок", - додав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.