Оператор вантажних перевезень залізниць Іспанії Renfe Mercancías планує вкласти понад 122 млн євро в проект удосконалення системи вантажного рейкового транспорту, включаючи цифровізацію та декарбонізацію.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Інвестиції призначені для закупівлі інноваційних вагонів, а також потужних електровозів, для тяги яких використовуватиметься електроенергія, що отримується з відновлюваних джерел.

Крім того, передбачено впровадження конструктивних рішень, спрямованих на зниження рівня шуму під час руху вантажних вагонів, оснащення локомотивів бортовими пристроями ETCS, цифровізація центрів організації та управління вантажними перевезеннями, впровадження нових технологій ідентифікації та контролю просування рухомого складу.

Близько 30% коштів (37,3 млн євро) надійде за реалізованою Міністерством транспорту, мобільності та міського розвитку Іспанії (MITMA) програмою Sustainable and Digital Transport в рамках ініційованого Євросоюзом плану відновлення, перетворення та стійкості (Recovery, Transformation and Resilience Plan), що фінансується із фонду NextGenerationEU.