АТ "Укрпошта" доставлятиме генератори та електронні прилади з-за кордону без мита та ПДВ.

Про це пише видання НикВести з посиланням на інформацію українського державного поштового оператора.

Компанія звернулась до національних поштових операторів інших країн із проханням дозволити прийом у своїх відділеннях генераторів та зарядних станцій для доставки в Україну.

Зокрема, "Укрпошта" вже домовилася про співпрацю з Латвією. Уже цього місяця товари критичного імпорту можна відправити із 600+ відділень пошти Латвії (Latvijas Pasts), доставка коштуватиме від 25 євро. Перелік країн буде незабаром розширюватися, обіцяють в компанії.

Тарифи на доставку товарів буде встановлювати пошта-відправник.

Розмитнення таких відправлень в Україні буде відбуватися без оформлення вантажно-митної декларації. Своєю чергою, відправник має обов’язково вказати УКТЗЕД: якщо одержувач в Україні -фізична особа, достатньо 6-значного коду товару. Для одержувачів - юридичних осіб потрібно вказати 10-значний код товару. Це необхідно для ідентифікації товару та заходів контролю.

До перевезення допускаються зарядні пристрої, павербанки, акумулятори з літій-іонними складовими, портативні зарядні станції, генератори, водні фільтри, Starlink.

Щоб доставляти генератори та електронні прилади з-за кордону із нульовим розмитненням, потрібнооплатити товар в інтернет-магазині та замовити доставку на адресу відповідальної особи в Латвії. Оскільки отримувач перебуває в межах ЄС, доставка здійснюватиметься без митних платежів. Відповідальна особа в Європі у будь-якому найближчому відділенні Latvijas Pasts надсилає посилку в Україну та оплачує доставку до України.

Щоб в Україні не нараховувалися митні платежі, потрібно обов’язково потрібно зазначити у декларації латиницею наступне:

- для генераторів: Generator, HS code 8502 11 / Electric generating sets, HS code 8502 20;

- для літій-іонних акумуляторів та портативних зарядних станцій: Batteries/accumulators/power banks/portable charging stations with lithium-ion components, HS code 8507 60 00 00;

- для систем доступу до інтернету: apparatus for communication in a wired or wireless network HS code 8517 62 00 00/ або 8517 69 90 00/ або 8517 70 00 90;

- для водних фільтрів: Water filtering or purifying equipment, HS code 84212100.

Читайте також Німеччина передала партію спецтехніки для українських водоканалів (фото)