Двадцять людей, у тому числі троє членів екіпажу, отримали поранення після того, як Airbus A330 Hawaiian Airlines, що прямував до Гонолулу, потрапив у сильну турбулентність.

Про це з посиланням на ABC News пише Rynek Lotniczy.

Пілоти недільного рейсу з Фенікса (штат Аризона, США) в Гонолулу повідомили про проблеми близько 10:30 за гавайським часом.

Широкофюзеляжний літак, на борту якого були 278 пасажирів і 10 членів екіпажу, приземлився в столиці штату Гаваї близько 10:50.

Загалом медики надали допомогу 36 пацієнтам. 20 людей отримали поранення, повідомив журналістам Джон Снук, головний операційний директор Hawaiian Airlines. Тринадцять із них, включаючи трьох членів екіпажу, були доставлені до місцевих лікарень. У сімох пасажирів були виявлені серйозні травми.

Найменшому з постраждалих було лише 14 місяців. Серед поранень - рвані рани голови, забої. Кілька людей втратили свідомість і відчули нудоту.

Представник авіакомпанії підкреслив, що під час турбулентності в салоні був увімкнений знак, що вимагає від пасажирів бути пристебнутими за допомогою ременів безпеки.

Подробиці про втрату висоти A330 поки недоступні. "Ми приносимо вибачення нашим клієнтам за цей інцидент і дякуємо членам екіпажу, службам першої допомоги, персоналу лікарні та персоналу аеропорту за їх скоординовану реакцію. Зараз ми проводимо ретельний огляд літака перед тим, як повернути його в експлуатацію", - сказав Снук.

"На щастя, обійшлося без загиблих і серйозних травм. Також сподіваємося, що всі постраждалі швидко одужають", - додав Джим Айрленд, представник аеропорту Гонолулу.

Інцидент розслідує Федеральне управління цивільної авіації (FAA). У розслідуванні інциденту також бере участь Національна рада з безпеки на транспорті (NTSB).

Читайте також Завод Boeing у США випустив останній екземпляр 747 (фото)