Федеральні залізниці Австрії (ÖBB) з початком дії нового розкладу руху, ввели в обіг додаткові поїзди як у внутрішньому, так і міжнародному сполученні.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Пасажири нічних поїздів Nightjet тепер з Відня та Мюнхена зможуть дістатися італійської Рів'єри, оскільки маршрут продовжено від Мілана до міст на північному узбережжі Лігурійського моря - Генуї та Спеції.

З німецького Штутгарта, столиці федеральної землі Баден-Вюртемберг, поїзд Nightjet тепер слідує через Мюнхен до Венеції.

Маршрути поїздів EuroNight з Будапешта, а також хорватських міст Загреба та Рієки продовжили до землі Баден-Вюртемберг, а популярний поїзд із Відня та Граца до хорватського Спліту на Адріатичному узбережжі починаючи з травня та до жовтня 2023 року курсуватиме тричі на тиждень.

ÖBB також розширює мережу денних туристичних маршрутів.

Так, поїзд InterCity відправляється щодня з Відня до міст в історичній області Зальцкаммергут - Бад-Ішль, Гальштат та Штайнах. У вихідні дні призначений прямий поїзд із Відня до Шладмінга в Штирії - федеральної землі Австрії, а також до Бішофсхофену (земля Зальцбург).

Крім того, нововведенням стало безпересадкове сполучення Відень-Прага. З понеділка по п'ятницю курсує один поїзд, у вихідні - два.

Дві додаткові пари поїздів між Віднем та Філлахом у федеральній землі Карінтія забезпечують рух поїздів з годинним інтервалом у період пік.

Крім цього збільшено кількість поїздів за маршрутом Грац - Лінц. Новий вечірній поїзд вирушатиме із Зальцбурга до Грацу.