В компанії "Нібулон" повідомили, що згідно з даними за листопад, компанія відновила місячну частку експорту, незважаючи на різке падіння загального експорту, пише ЦТС.

З 1 січня по 15 листопада 2022 року "Нібулон" експортував 1,7 млн тонн зерна, з них 751 800 тонн було експортовано у період з березня по листопад поточного року. Це на 164% менше, ніж за аналогічний період 2021 року.

"Таке зниження спричинене перебоями на звичних експортних маршрутах компанії під час війни, зокрема блокуванням експорту через Чорне море та річку Дніпро. Хоча загальний експорт цього року значно впав, дані за листопад показують, що частка "Нібулону" у загальному експорті зерна України перевищить її місячну частку на ринку напередодні війни", - йдеться в повідомленні.

У січні 2022 року компанія експортувала понад 345 тисяч тонн зерна, що становило трохи більше 6% від загального місячного експорту зерна України.

Станом на 15 листопада 2022 року на частку компанії припадало 6,3% загального експорту зерна України за першу половину місяця.

"Компанія доклала всіх зусиль, щоб максимально використати доступні нечорноморські канали експорту, включаючи зміну маршрутів наземним та залізничним транспортом. У період з травня по листопад "Нібулон" доставив понад 50 тисяч тонн зерна в Польщу, Угорщину та Румунію залізною дорогою та 160 тисяч тонн в Румунію баржами", - додали в "Нібулоні".

Очікується, що в грудні новозбудовані об’єкти для експорту зерна в Ізмаїлі почнуть повноцінно функціонувати, відкриваючи подальші можливості для збільшення експорту та зменшення залежності від Чорноморської зернової ініціативи ООН.