"Укрзалізниця" і МІУ домоглися остаточного відсторонення "Російських залізниць" (РЖД) і "Білоруських залізниць" від участі в діяльності Регіональної європейської асамблеї та Генеральної асамблеї Міжнародного союзу залізниць (МСЗ).

Як пише ЦТС, про це повідомив голова правління АТ "Укрзалізниця" Олександр Камишін.

Він нагадав, що на початку березня УЗ разом з Міністерством інфраструктури добилися відсторонення залізничних компаній країн-агресорів від участі у всіх видах діяльності згаданих органів. Однак це попереднє рішення мало бути ратифіковане Генеральною асамблеєю.

"Цього тижня делегація "Укрзалізниці" знову взяла участь в засіданнях Асамблеї МСЗ, щоб остаточно відстояти рішення щодо відсторонення залізниць агресорів. І хоча ми зіткнулися з тиском з боку представників Китаю, Індії, Монголії,  Ірану, Вірменії та Казахстану, рішення щодо остаточного відсторонення було прийняте: "за" проголосували 72% учасників МСЗ", - проінформував Камишін.

Він додав, що ця дипломатична перемога була б неможлива без безпосереднього сприяння залізниць країн Азії, Європи та Америки. Вони також підтвердили свої обіцянки надати власну експертизу та допомогу Укрзалізниці у післявоєнному відновленні інфраструктури.

"Тож, руський поїзд пішов за відомим напрямком", - резюмував керманич "Укрзалізниці".

Нагадаємо, що в листопаді Україна остаточно припинила співпрацю в рамках залізничної угоди між країнами СНД.